Praktische tips voor het behandelen van schimmelnagels / kalknagels

Schimmelnagels, vaak aangeduid als kalknagels, kunnen een uitdaging vormen om effectief te behandelen als men niet precies weet hoe hiermee om te gaan. Veel mensen experimenteren zelf met diverse huismiddeltjes of raadplegen uiteindelijk hun huisarts voor medicatie. Helaas leidt dit vaak niet tot het gewenste resultaat of gaat gepaard met ongewenste bijwerkingen. Met mijn 40 jaar ervaring als medisch pedicure deel ik hier waardevolle tips voor het behandelen van schimmelnagels, die u kunnen helpen om de kans op succesvolle behandeling aanzienlijk te vergroten.

 

Belangrijke informatie om te onthouden

Schimmelnagels, vaak aangeduid als kalknagels, kunnen er onaangenaam uitzien, maar er is geen medische noodzaak om ze te behandelen. Medicatie wordt niet zomaar voorgeschreven, omdat deze bijwerkingen kunnen hebben die erger zijn dan de aandoening zelf. Veel vrij verkrijgbare middelen richten zich op het remmen of stoppen van de schimmelgroei, zodat de aangetaste nageldelen kunnen uitgroeien. Hierbij is het ook van belang om herbesmetting te voorkomen. Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen bij de behandeling van schimmelnagels.

Belangrijke tips voor een succesvolle behandeling van kalknagels:

 1. Verwijder de aangetaste nageldelen: Knip de schimmelnagel(s) kort en vijl deze zo veel mogelijk schoon. Herhaal deze behandeling elke 3-4 weken.

 2. Behandel uw schimmelnagel(s) met een effectief anti-schimmel middel: Breng het middel aan op de nagels, bij voorkeur gekoppeld aan dagelijkse routines zoals tandenpoetsen.

 3. Stimuleer de groei van uw nagels: Gebruik methoden om nagelgroei te bevorderen voor een snellere uitgroei van gezonde nagels.

 4. Voorkom herbesmetting: Behandel ook uw schoenen aan de binnenzijde om herinfectie te voorkomen.

 5. Draag goed passende en ventilerende schoenen om de kans op infectie te verminderen.

 6. Houd uw voeten, sokken en schoenen droog om schimmelgroei tegen te gaan.

 7. Gebruik natuurazijn bij het wassen van sokken, handdoeken en beddengoed om schimmels te doden.

 8. Maak gebruik van schoonmaakazijn bij het schoonmaken van uw sanitair om schimmelsporen te verwijderen.

 9. Raadpleeg een (huid)arts als andere behandelingen niet lijken te helpen of als de aandoening ernstig is.

Behandeling van schimmelnagels vereist tijd en geduld. Met een goed werkend middel en de juiste aanpak kunt u de kans op succes vergroten. Als u na enkele weken geen verbetering ziet, is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Belangrijk om te weten voor risicogroepen:

 • Voorkom een schimmelinfectie door hygiënemaatregelen te treffen, zoals het droog houden van de voeten, het dragen van schone sokken en het vermijden van vochtige omgevingen.
 • Een gezonde levensstijl kan helpen om de weerstand tegen schimmelinfecties te verhogen.
 • Als u regelmatig in vochtige ruimtes komt, zoals sportscholen, sauna's of zwembaden, overweeg dan preventieve maatregelen zoals het gebruik van FunghiClear.

Afsluiting

Met de juiste aanpak en behandeling kunnen schimmelnagels effectief worden aangepakt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consequent de adviezen op te volgen. Als u na enkele weken geen verbetering ziet, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.